DINR27 Media Placeholder
TV

Niels Komt Langes

Niels Runderkamp bekend van tv-programma’s zoals BBQ Battle, Niels Komt Langes, drie sterren camping en verschillende lokale programma’s. Niels heeft ongelooflijk veel plezier in het maken van tv-programma’s, zo konden wij het afgelopen jaar weer volop van hem genieten op rtl4 bij BBQ Battle waar hij de strijd opnam tegen de beste chef-koks van het eiland Texel. Hij heeft in totaal 8 afleveringen laten zien dat alles mogelijk is op de BBQ. Bereidingen met vlees, vis en zelfs veganistische gerechten toverde hij in een handomdraai van de verschillende BBQ’s en behoort hiermee tot de toonaangevende BBQ chefs van Nederland.

In de nieuwste aflevering van Niels komt Langes gaat Niels “Langes” bij Xander de Buisonjé! Klik op de onderstaande video om de aflevering te kijken.

 

                        Aflevering 1! Niels Komt Langes met Xander de Buisonjé

Recept

Ingrediënten:

  • 2 x 200 Gr. Biefstuk
  • 2 eetl. Roomboter
  • 1/2 doosje champignons (in 4e) parten
  • 3 x grote sjalot (in repen gesneden)
  • 250 Gr. Harricovert (10 min koken)
  • 250 ml. Ongezoete slagroom
  • 50 Gr. Ontbijtspek (in reepjes)
  • 1/2 blokje runderbouillion
  • Dalmation spicy’s uit de NR27 lijn (peper en zout)

Bereiding:

Haal 15 min van te voren de biefstuk en de roomboter uit de koeling. Neem een grote pan en zet deze op hoog vuur. Laat de pan even goed doorwarmen en doe hier twee eetlepels roomboter in. Leg meteen de biefstukken hierbij en houd de biefstukken in beweging door ze voortdurend rond te draaien. Bak in twee minuten elke kant goudbruin korstje aan de biefstukken. Laat daarna de biefstukken in een oven van ongeveer 65 graden even rusten. Dit geeft je even de tijd om de champions en sjalot te bakken, en om de saus te maken. Bak ondertussen de kastagne champions en sjalotjes gaar. Haal ze uit de pan en kook de ontbijtspek reepjes en room in tot saus dikte. Breng op smaak met 1/2 blokje runderbouillion. Snijd de biefstuk in plakjes en strooi hier wat van de NR82 Dalmation Spices over. Serveer met de gebakken champignons, sjalot en de saus. Geniet ervan!

                         Aflevering 2! Niels Komt Langes met Marianne Timmer

Vega burger (geïnspireerd op recept van leukerecepten.nl)

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 2 x Italiaanse bol (of een goed en groot burger broodje)
  • 150 gr zwarte bonen (uit blik)
  • 125 gr mais (uit blik)
  • 4 eetl. Havermout
  • 1/4 limoen (sap)
  • 1 x rode ui (gesnipperd)
  • 1 x teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1/4 theel. Komijnpoeder
  • 1/4 theel. Paprika poeder
  • Snufje chillivlokken
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 x avocado
  • 1/4 limoen
  • Olijfolie (nr91 uit de NR27 lijn)
  • Peper en zout uit de molen
  • 1 x tomaat (zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 195 graden. Neem een keukenmachine en mix hierin de zwarte bonen, mais, havermout, limoen, rode ui, en knoflook. Mix het geheel tot een homogene massa. Breng op smaak met de kruiden, peper en zout. Bak vervolgens de Italiaanse bollen 10 min op 195 graden. Maak ondertussen de hamburgers en laat even rusten. Bak als laatste de hamburgers in wat olijfolie in ongeveer 8 min gaar met een lekkere korst. Nu is het tijd om de saus te maken. Mix de avocado met limoen, olijfolie, peper en zout glad met een staafmixer. Serveer de burger met de overheerlijke avocado saus en de tomaten blokjes. Eet smakelijk! Kom je er zo niet uit? Kijk dan even naar de video van ‘Niels komt Langes’ bij Marianne Timmer. In die video laat ik zien hoe je deze vergaburger maakt.