DINR27 Media Placeholder
Recipes

Niels Komt Langes bij Steven Kazan

Aflevering 1: Niels Komt Langes bij Steven Kazan

Gerecht 1: Kreeften/vissaus met spaghetti en frutti di mare (recept voor 2 personen)

  • 200 Gr. Spaghetti (koken, zie verpakking) 
  • 1/2 ltr. Kookroom of ongezoete slagroom 
  • 250 ml. Kreeften of visbouillion 
  • 1 eetl. Tomatenpuree  
  • 1/2 theelepel paprika poeder 
  • Snufje cayennepeper  
  • 1 x visbouillion blokje 
  • 1x sjalot (fijn gesnipperd) 
  • 1/2 rode pepertje (fijngesneden) 
  • 1/4 bosje bieslook (in fijne ringetjes gesneden) 
  • 100 Gr. Volendammer ham (in reepjes gesneden) 
  • 200 Gr. Frutti di mare 
  • 1 hele tomaat in blokjes  
  • Platte peterselie voor de garnering 

Bereiding:

Begin met het koken van de spaghetti, voeg wat zout toe en leg dit vervolgens even apart. Laat uit lekken en voeg een druppel olijfolie toe. Neem een grote pan en kook de helft van de bouillon in. Voeg wat room en tomatenpuree toe en laat vervolgens nog verder inkoken (tot saus dikte). Breng op smaak met eventueel een visbouillon blokje, de kruiden en wat peper en zout. Let op dat het niet te zout wordt. Houdt de saus even apart en begin met olijfolie in een bakpan. Verwarm deze en voeg de gesnipperde sjalot toe. Voeg vervolgens de frutti di mare, volendammerham, tomaten blokjes, bieslook en de spaghetti toe. Verwarm deze goed en verdeel over twee borden. Druppel hier de saus overheen en garneer met een takje platte peterselie. 

 

Gerecht 2: Witte peper cognacsaus met diamanthaas (recept voor 2 personen)

  • 1/2 ltr. Runder of kalfsbouillion 
  • 1/2 eetl. Witte pepers (fijn gehakt) 
  • 1 eetl. Tomaten puree 
  • 250 ml kookroom/ongezoete slagroom 
  • 75 ml cognac 
  • 1 x runderbouillion blokje 
  • Dalmationrub (peper en zout grof gemalen) 
  • 2 eetl. Roomboter 
  • 350 Gr. Diamanthaas of biefstuk

Bereiding:

Begin met een grote pan en kook hier de runderbouillon, witte peper en tomatenpuree iets verder tot de helft in. Voeg nu de room en cognac toe en kook tot saus dikte. Breng op smaak met het blokje runderbouillon en eventueel wat peper en zout. Let op dat de saus niet te zout wordt. 

Neem een grote bakpan en verwarm deze. Voeg hier twee eetlepels roomboter aan toe en leg de biefstuk direct in de pan. Bak deze en zorg ervoor dat de biefstuk voortdurend in beweging is in de pan. Bak in totaal ongeveer 5 tot 6 minuten. Als je van een doorgebakken houdt, bak je hem twee minuten langer. Laat het vlees even rusten en breng onder tussen de saus weer aan de kook. Snijd het vlees in dunne plakjes en bestrooi het met de NR82 Dalmation rub (peper en zout grof). Druppel de saus om het vlees heen en serveer er eventueel een stukje versgebakken brood bij. Eet smakelijk