Niels komt langes bij Simon Keijzer
Recipes

Niels komt Langes bij Simon Keijzer

Aflevering 9: Niels komt Langes bij Simon Keizer

 

NR27 Recept voor “Recht op in het Pannetje” (recept voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 800 gr. Natte stoofaal (let op! Seizoens gebonden)
  • 1 Eetl. Zout
  • 2 Eetl. Roomboter
  • Paar druppels azijn

Bereiding:

Snijd de rauwe paling aan stukjes van 1,5 tm 2 cm. Zet ze netjes naast elkaar in een pannetje. Strooi hier flink wat zout over, ongeveer 1 eetl. En doe hier de twee eetl. Boter op. Breng dit zachtjes aan de kook en laat 15 min zachtjes stoven. Haal de deksel eraf en proef of de paling van zijn graatje afvalt en gaar is. Als hij gaar is kan je nu het gas hoger draaien. Zonder deksel. Als er veel kookvocht van de paling afkomt giet je dit af. Doe er dan weer twee eetl. Roomboter bij. Bak in vijf tot 8 min een goud bruin korstje aan de onderkant. Haal er af en toe een paling uit om te kijken of het korstje eraan komt. Druppel hier wat azijn over dan schrikt de gebakken paling los van de pan. Serveer met de stampot en azijnsaus

 

NR27 Recept voor “Stampot met zeekraal en rucola” (Recept voor 2 personen)

  • 600 gr. Aardappelen
  • 1 eetl. Zout
  • 1 hand zeekraal
  • 1 hand rucola
  • 1x gerookte paling
  • 1 Eetl. Roomboter

Bereiding:

Kook de aardappelen met wat zout in 20 min. Gaar. Stamp hier de zeekraal, rucola en de roomboter door. Serveer met wat gerookte paling, recht op in het pannetje en wat boter, azijnsaus (Butter & Eeksaus).

Butter & Eeksaus

200 gr, roomboter, 50 gr, azijn en heel veel fijn gemalen peper. Paar druppeltjes citroen. Verhit de roomboter en azijn maar laat absoluut onder het kookpunt. Strooi en bind nu de saus met de peper. Heel veel peper.