Niels komt langes bij kees tol
Recipes

Niels Komt Langes bij Kees Tol

Aflevering 5: Niels Komt Langes bij Kees Tol

Gerecht 1: Zijlende gebakken in de roomboter met Dalmation spicy’s & komkommer met zalm en pastrami  (recept voor 2 personen)

  • 1/2 x komkommer
  • 100 gr. gerookte Zalm (Mooijer)
  • 2 eetl. Bieslookroomkaas
  • 2 eetl. Bieslook fijn
  • 100 gr. Pastrami (Streekgenoten)
  • 2 eetl. Mosterdmayonaise
  • 500 gr. zijlende biefstuk (Sligro)
  • NR82 Dalmation Spices
  • 4 eetl. Roomboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 90 graden. Neem een grote pan, verwarm deze en voeg wat boter toe. Bak het vlees direct rondom mooi bruin en beweeg het stuk vlees voortdurend heen en weer. Zit er een mooie korst aan? Dan is het stuk klaar! 

Zet de pan met het stuk vlees in de over op 90 graden en gaar het stuk vlees naar een kern van 52 graden (dit duurt ongeveer een half uur). Maak ondertussen de komkommer hapjes. Snijd de komkommer in grove plakjes en leg hier vervolgens pastrami en zalm op. Garneer de zalm met wat bieslookroomkaas en de pastrami met wat mosterd mayonaise. Voor het perfecte resultaat maak je het af met wat bieslook.  

Nu is het tijd om de biefstuk uit de oven te halen. Snijd het stuk in wat dunne plakjes en strooi hier wat Dalmation spicy’s (peper en zout) overheen. Serveer dit met wat brood en je zult genieten van een heerlijke maaltijd! Eet smakelijk!