NR27 Recept voor Hachee/Stoofvlees, een snel recept!
Gerecht : Snelle Hachee/Stoofvlees (recept voor 2 personen, hoofdgerecht)
- 500gr stoofvlees (Runderkamp/streekgenoten)
- 2 grote eetlepels roomboter
- 1x witte ui (in reepjes)
- 2x sjalot (in reepjes)
- 1x rode ui (in reepjes)
- 1x groot glas rode wijn
- 8x takjes tijm (de blaadjes)
- 4x takjes (platte peterselie)
- 500gr aardappel puree
- 2 eetl. Roomboter
- Peper
Bereiding:
Snijd de ui soorten in reepjes, bak deze in twee eetlepels roomboter licht bruin. Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken. Doe hier het bakje kant en klare stoofvlees bij en de tijm. Kook goed door en laat nog 5 minuten zachtjes op het vuur staan.
Snijd wat platte peterselie door het gerecht en verwarm ondertussen de aardappel puree. Schep twee eetlepels roomboter door de aardappel puree en roer goed door. Verdeel de puree over twee borden, schep hier de hachee/stoofvlees naast en garneer met een takje peterselie.