Niels komt langes met diggi dex
Recipes

Niels Komt Langes bij Diggi Dex

Aflevering 4: Niels Komt Langes bij Diggi Dex

 

 

Ingrediënten Risotto met qouquille en garnalen: (Recept voor 2 personen)

  • 4 eetl. Olijfolie
  • 2 x Sjalot
  • 1 teen Knoflook
  • 300 Gr. Risotto rijst
  • 2 glazen Witte wijn
  • 1,4 ltr Visbouillion/kippenbouillon
  • 3 eetl. Roomboter
  • 150 ml Ongezoete slagroom of room
  • Peper en zout naar smaak
  • 75 Gr. Parmezaan
  • Affila cress
  • Bieslook
  • 100 Gr. Wilde Argentijnse gamba’s
  • 100 Gr. Gamba’s met staartje
  • 6 x qouquille

Bereiding: 

Neem er grote pan en verhit hier wat olijfolie in. Snijd en hak de knoflook en sjalot fijn, doe deze bij de olijfolie in de pan. Verhit deze 2 a 3 min. Onder voortdurend roeren. Voeg hier de risotto aan toe en roer 2 minuten door. Giet er een of twee glazen wijn bij en en laat de alcohol verdampen. Zet het gas ietsje hoger en voeg beetje bij beetje de bouillion toe. Proef ongeveer na 15 a 20 minuten de rijst of ie gaar is. Bak ondertussen de qouquille en gamba’s in wat roomboter net gaar met een klein korstje. Voeg wat boter toe aan de risotto en wat room. Breng op smaak met peper en zout. Schep en verdeel de risotto over twee borden en leg hier de gebakken vis op en garneer met cress (affila) en bieslook.